Sava je jedan od najvećih i najuspešnijih proizvođača pneumatika u Srednjoj Evropi, sa širokim asortimanom pneumatika za putničke automobile, SUV vozila, lake kamione i kamione. Začeti u maloj Sloveniji, koreni kompanije Sava proširili su se na čitavu Evropu, pa i dalje.

Pneumatici marke Sava proizvode se u brojnim fabrikama na teritoriji Evrope. Ipak, mnogi pneumatici i dalje se proizvode u fabrici Sava, u Sloveniji, vrhunskom proizvodnom postrojenju specijalizovanom za izradu letnjih i zimskih pneumatika visokih performansi za putnička vozila.

Internet Prodaja Guma – Gume Sava Izaberite Za Vaše uslove

UNIVERZALNE GUME

Sava – pneumatici evropskog kvaliteta

Kada kupujete pneumatike Sava, znate da ste napravili kvalitetan izbor, koji svoje korene vuče iz evropskog nasleđa, a podstaknut je Goodyear tehnologijom.

Sava kvalitet isporučuje se po razumnoj ceni i uz dobre performanse pneumatika. To je samo još jedna potvrda da ste tom kupovinom uštedeli novac i poštedeli sebe brige.

Pneumatike Sava proizvodi visokoobučeno i iskusno osoblje, koristeći najmoderniju proizvodnu opremu. Pre isporuke u druge delove Evrope, svi pneumatici marke Sava podležu detaljnoj kontroli kvaliteta u slovenačkom proizvodnom pogonu. Možete biti sigurni da je svaki kupljeni pneumatik Sava usklađen sa strogim standardima kvaliteta, što nam omogućava da vam za sve svoje pneumatike s puno poverenja pružimo garanciju kvaliteta kompanije Sava.

Svi pneumatici Sava namenjeni širokoj potrošnji imaju garanciju u pogledu kvaliteta izrade, materijala i dizajna, u skladu sa Sava EMEA garantnim uslovima za pneumatike. Uslove ove garancije koji se odnose na konkretnu državu možete na zahtev dobiti od prodavaca pneumatika u toj državi.

Svi pneumatici Sava namenjeni širokoj potrošnji imaju garanciju u pogledu kvaliteta izrade, materijala i dizajna, u skladu sa Sava EMEA garantnim uslovima za pneumatike. Uslove ove garancije koji se odnose na konkretnu državu možete na zahtev dobiti od prodavaca pneumatika u toj državi.

Sava – podržana Goodyear tehnologijom

Proizvodni pogon kompanije Sava u Kranju, u Sloveniji, spada u najnaprednije fabrike pneumatika u Evropi. U ovom pogonu prvenstveno se izrađuju zimski automobilski pneumatici marke Sava visokih performansi, ali i drugi brendovi srednje i najviše klase Goodyear, koji takođe koriste vrhunsku tehnologiju.

Godišnja proizvodnja fabrike Sava u Sloveniji iznosi oko osam miliona pneumatika. Gotovo isto toliko pneumatika Sava na godišnjem nivou proda se širom sveta. Sava zapošljava preko 1.600 radnika na teritoriji Evrope.

Distributivni centar u Kranju

Sagrađeno 2002. godine na prostoru površine 17.100 m2, ovo postrojenje igra ulogu glavnog distributivnog centra za jugoistočnu Evropu, a može da smesti čak do milion pneumatika za putnička vozila. Izgradnja ovog distributivnog centra smatra se izuzetno važnom za budući razvoj kompanije na tržištu, jačanje njene konkurentske prednosti i iskorišćavanje povoljnih prilika na tržištu.

Nagrađivane aktivnosti

1999 – ISO sertifikat za sistem upravljanja životnom sredinom

2001 – ISO sertifikat za upravljanje kvalitetom u automobilskoj industriji

2002 – OHSAS sertifikat za zdravlje i bezbednost na radnom mestu

2003 – BPMS sertifikat (kombinacija standarda koji se tiču kvaliteta, zaštite životne sredine i zdravlja i bezbednosti na radu) – prvi u svetu

2003 – Nagrada za najbolje radno okruženje među svim velikim slovenačkim kompanijama

2003 – Novi ISO standard za sisteme upravljanja životnom sredinom

2003 – Novi OHSAS standard za zdravlje i bezbednost na radnom mestu

2004 – Nagrada za ekološki osvešćenu kompaniju

2009 – ISO standard za projektovanje, razvoj i upravljanje kvalitetom proizvodnje