Savetujemo uvek izbor boljih i poznatijih proizvođača kako u segmentu auto pneumatika, felni, šrafova tako i u segmentu održavanja vozila i popravki jer je uvek najisplatljivije montirati zamenski deo koji je u kvalitetu fabričkog, to uvek i jedino garatuje vašu sigurnost i dugovečnost zamenjenog dela i stanje celog vozila.

Svi mi, učesnici u saobraćaju kao vlasnici vozila učestvujemo na putevima 21. veka. dakle, ne tako davno, pre nekih 15-20 godina vozila od 1.600 ccm su imala snagu motora od oko 60 KS a vozila od preko 2.000 ccm su raspolagala snagom od oko 90 KS dok je prosečna brzina vožnje tada bila oko 60 kmh. Danas vozila od 1.400 ccm imaju snagu do 160KS a nekad i snagu od 250KS vozila visoke kategorije imaju snege motora i do 700KS i to sve danas učestvuje na putevima tako da smo svi deo tog sistema. Savremena vozila imaju obrtne momente od 160 do čak 1.200 Nm, sve su to podaci i parametri koji ukazuju na veliku promenu u tehničkim karakteristikama vozila, što mora da rezultira i našim shvatanjem ozbiljnosti situacije u kojoj svi učestvujemo.

Jedini način da adekvatno utrošite svoj novac na održavanje i opremanje svog vozila je da uvek birate kvalitetne delove ispravnih tehničkih svojstava i odgovarajućih za određeno vozilo kao i obučene i proverene kadrove za taj posao.

Često je cena glavni faktor izbora zamenskog dela ili pneumatika što je skoro uvek kao po pravilu odluka koja rezultira ponovnim radovima na istoj stvari, ponovnoj nabavci istog dela i dodatnom trošku u svakom smislu. Tu ne treba napominjati momenat sigurnosti i bezbednosti kao i eventualnog otkaza vozila u određenom trenutku a to nekada može biti i u trenutku preticanja i sl. Nije slučajno što proizvođači vozila sve više delova kao i pneumatika označavaju svojim tipičnim znakovima i kodovima fabričkih specifikacija, baš radi kasnijeg izbora baš tih karakteristika obeleženih delova koji su u fabrilkom kvalitetu i po fabričkoj specifikaciji kvaliteta materijala, izrade, svojstva i sl.

Savet je da uvek štedite svoj novac i vreme kao i da osigurate svoj život i bezbednost drugih izborom pravih i odgovarajućih delova za vaše vozilo i da uvek posvetite pažnju čak i najbanalnijim radovima na vašem vozilu, jer se vi i vaša porodica nalazite u njemu a oko vas je još mnogo drugih vozača i njihovoh porodica koje mogu biti ugrožene zbog nekog pogrešnog izbora koji često i ne košta mnogo.